فهرست مطالب
همه چیز درمورد ممیزی املاک
ممیزی املاک به صورت تخصصی به مفهوم تفکیک، برداشت، دسته بندی آمار و داده های املاک و معابر شهری می پردازد.
با انجام ممیزی املاک اطلاعات جامعی درباره املاک از جمله نام مالک مساحت عرصه و اعیان شماره سند و… را بر اساس قوانین عمران و نوسازی شهری توسط سازمان شهرداری در یک بانک اطلاعاتی در هر ۵ سال یک بار جمع آوری می گردد؛ همچنین شهرداری ها نیز برای دریافت عوارض شهرسازی، نوسازی نیازمند شناسایی و داشتن اطلاعات پایه ای از کلیه املاک، اراضی و مستحدثات داخل شهر هستند. گردآوری این اطلاعات در تعریف و اجرای پروژه های ممیزی شهری و برداشت اطلاعات املاک نهفته است .
با انجام ممیزی املاک اطلاعات جامعی درباره املاک از جمله نام مالک مساحت عرصه و اعیان شماره سند و… را بر اساس قوانین عمران و نوسازی شهری توسط سازمان شهرداری در یک بانک اطلاعاتی در هر ۵ سال یک بار جمع آوری می گردد.
در این مقاله به بررسی ضرورت انجام ممیزی املاک و مباحث مرتبط با آن می پردازیم؛ تا پایان این مطلب با ما همراه شوید.
چرا ممیزی املاک انجام می شود؟
هدف از ممیزی املاک جمع آوری اطلاعات جامع سطوح شهری و تهیه بانک توصیفی شهر در ارائه و برنامه ریزی برای خدمات شهری است؛ وجود بانک اطلاعاتی وضعیت شهرها و داشتن اطلاعات جغرافیایی شهر با استفاده از تهیه نقشه های هوایی شهرها و ترکیب این اطلاعات با اطلاعات توصیفی، مدیران شهرداری ها می توانند برای برنامه ریزی و مدیریت بهتر شهرها از این اطلاعات دقیق و کارآمد نهایت استفاده را داشته باشند.
با توجه به اینکه شهرداری هر شهر دارای واحدها و ادارات ذی ربط است، به همین خاطر میزان اطلاعاتی که از طریق انجام ممیزی به دست می آید از حجم بسیار بالایی برخوردار است و باید با استفاده از سیستم های الکترونیکی و رایانه ای این اطلاعات را طبقه بندی نمود.
مزایای ممیزی املاک
با انجام عملیات ممیزی شهرها و ثبت اطلاعات بلوک، ملک، آپارتمان و کسب و پیشه، ضمن ایجاد یک پایگاه جامع اطلاعاتی از املاک شهر، امکان بهره برداری های مدیریت شهری و وصول درآمدهای قانونی میسر می گردد.
برای دریافت شرح خدمات ممیزی املاک کلیک کنید.
تاثیر نقشه هوایی در ممیزی املاک
با توجه به اینکه ممیزی املاک کاری هزینه بر و طاقت فرسایی است تکنولوژی، نقشه برداری هوایی و GIS کمک شایانی در این زمینه داشته است.
عکس های هوایی و نقشه های هوایی از وضع موجود شهر این امکان را فراهم می سازد که بر اساس آن بتوان محله بندی و منطقه بندی انجام گیرد. همچنین عملیات کدینگ نقشه وضع موجود و بلوک گردشی در شهر باید توسط اکیپ های مختلف انجام گردد تا در نهایت تمامی گذرگاه های اصلی و فرعی تعیین شوند. در این عملیات تمامی بلوک ها مورد بررسی قرار خواهند گرفت و سپس شماره گذاری می شوند تا با ثبت آنها در پایگاه اطلاعات GIS و سیستم شهرداری، برای شناسایی املاک در این سیستم ها مورد استفاده قرار گیرند.
با توجه به اینکه حجم اطلاعات جمع آوری شده بسیار بالا خواهد بود برای جلوگیری از هر گونه آسیب و تخریب اطلاعات نیاز به استفاده از روش سیستم داده جغرافیایی یا GIS است تا طرح ممیزی به خوبی در تمامی نقاط کشور به خوبی اجرا گردد و در بستر سیستم داده جغرافیایی به راحتی می توان اطلاعات به دست آمده را در صورت نیاز به روزرسانی کرد یا در نگهداری اطلاعات و تهیه نقشه و… بر اساس GIS اشاره کرد.
برای محاسبه عوارض نوسازی نیز با استفاده از این اطلاعات که در بانک اطلاعات املاک شهرداری ثبت شده است با توجه به دفترچه ارزش معاملاتی املاک که توسط دارایی تهیه می شود محاسبات لازم صورت می گیرد.